• Müşteri Hizmetleri
    0216 301 22 00
  • Whatsapp İletişim
    0543 301 22 02
Apikal Rezeksiyon(Kök Ucunun Rezeke Edilmesi)

  Apikal rezeksiyon, kök ucu rezeksiyonu; dişin kök ucunun ve etrafındaki ilişkili enfekte veya patolojik dokunun çıkartılması işlemidir. Bu işlem; kök ucundaki enflamasyon ve enfeksiyonun kök kanal tedavisi veya bu tedavinin tekrarına rağmen iyileşmemesi yada ilişkili kronik patolojinin varlığı halinde ilgili dişi ve çevresini sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için yapılmaktadır.
 
  Modern diş hekimliğinin ana amacı, diş kayıplarının önüne geçmektir. Artık diş hekimleri , doğal dişleri ağızda tutmak için ellerinden gelen çabayı göstermektedirler. Çünkü; tek bir dişin kaybı bile genel diş sağlığı ve görünümde olumsuz değişikliklere neden olmaktadır.
 
  Uygulanacak dişe göre ortalama 30-90 dk. sürebilen bir operasyon olan apikal rezeksiyon öncesi doktorun da önerisi ile antimikrobiyal ağız gargaraları, antienflamatuar ve/veya antibiyotik kullanımı söz konusu olabilmektedir.


ENDODONTİK CERRAHİ (DİŞİN KÖK UCU CERRAHİSİ- REZEKSİYON) TEDAVİSİ NASIL YAPILIR ?
-Endodontik ( Kanal Tedavisi) tedavi yapılmış fakat iyileşmeyen inatçı olgularda genellikle neden kanal tedavisi yaparken ulaşılamayan kök ucundaki yan kanallar olabilir. Veya dişlerin kök ucundaki kistik oluşumlar sonucunda kök ucundan bir miktar dokunun kesilmesi gerekebilir. Bu durumda dişeti kaldırılır. Kemik üzerinde bir pencere açılarak diş kök açığa çıkartılıp kök ucu kesilir. Bu işleme apikal rezeksiyon denmektedir.


ENDODONTİK CERRAHİ (DİŞİN KÖK UCU CERRAHİSİ- REZEKSİYON) TEDAVİSİ ZORMUDUR?
-Lokal anestezi altında uygulanan apikal rezeksiyon işleminde hastalar herhangi bir ağrı hissetmezler. Genellikle 2-3 gün hastaların yanağında şişlik oluşur. İlaçların düzenli kullanıldığı durumlarda hastaların şikayeti oluşmaz.

 
Kist operasyonu ve rezeksiyon

Diş pulpası kaynaklı enfeksiyonlarda kanal tedavisini takiben kök ucunun enfeksiyonlu bölge ile birlikte kesilip çıkarılması işlemine ‘rezeksiyon’ denir. Bu işlem tek başına kanal tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda gerçekleştirilir. Bazen bu enfeksiyonlar müdahale edilmediğinde kist oluşumuna yol açabilir. Bu durumda kistin cerrahi işlem ile çıkartılması zorunludur. Birkaç ay sonra kökün etrafındaki kemik iyileşmiş ve tüm beliriler kaybolmuş olur.Rezeksiyon ve kist operasyonları kliniğimizde konusunda uzman hekimler tarafından yapılmaktadır.