• Müşteri Hizmetleri
    0216 301 22 00
  • Whatsapp İletişim
    0543 301 22 02

Yetişkin herkese uygulanabilir. Ancak uygulanmasında sakınca olabilecek durumlar da mevcuttur;
 

  •  Hamilelik dönemindeki kullanımıyla ilgili kesin bir bilimsel veri bulunmamakla birlikte, kullanılması tavsiye edilmemektedir
  • 18 yaşından küçüklerde
  • Kanser tedavisi gören hastalarda
  • Ciddi dişeti problemi olan, dişin mine yüzeyinde defekt bulunan hastalarda, uygulanması sakıncalıdır
  • Hastaların diş yapılarıyla ilgili olarak çok nadir olarak da olsa beyazlatma işleminde istenilen sonuca ulaşamamak mümkün olabilmektedir.

 
DİŞ BEYAZLATMA TİPLERİ NELERDİR?

  •  Ofis Tipi Beyazlatma

 
En hızlı ve en etkili diş beyazlatma yöntemidir. Muayenehane koşullarında ilacın direkt doktor tarafından uygulanması ile yapılan beyazlatma işlemidir. Bir saatlik bir uygulama ile dişler beyazlamaktadır. Beyazlatma işleminde % 15 ila 35 lik hidrojen peroksit kullanılır.
Beyazlatıcı ajanın diş dışında, çevre ve yumuşak dokulara kesinlikle değmemesi gerekir. Çok iyi izolasyon yapılmalıdır. Dişetleri özel bir malzemeyle kaplanarak korunurken, dudaklar ekartör denilen aygıtlar yardımıyla dişlerden uzaklaştırılır.
 

  • Ev Tipi Beyazlatma

 
Ev tipi beyazlatmada % 10 – 16 – 20 – 22 – 25 lik karbamid peroksit kullanılır. Hastaya özel diş hekimi tarafından hazırlanan şeffaf plaklarla gece ya da gündüz en az 4-6 saatlik bir uygulama ile yapılan beyazlatma tipidir. Plaklarla beraber beyazlatma ajanı da hastaya verilir. Beyazlatma işlemi hasta tarafından yapılır. Uygulama süresi kontroller sırasında doktor tarafından belirlenir.

 

  • Kombine tipi beyazlatma nedir?

Hem ofis hem de ev tipinin beraber uygulandığı diş beyazlatma yöntemidir. Ofis veya klinikte uygulandıktan sonra 1 hafta ev tipi beyazlatma ile işlem desteklenir


Ev tipi diş beyazlatma ne kadar sürer?

Plak gün içinde en az 4-6 saat kullanılacak şekilde ortalama 10-15 gün süren bir tedavidir.

Plak içine ne kadar jel koymam gerekir?

Ev tipi diş beyazlatmalarında dikkat edilmesi gereken husus jeli fazla uygulamamaktır aksi takdirde plak içinden taşan jel diş etlerini tahriş eder.Böyle bir durumda diş etleri hemen yıkanmalı ve e vitamini içeren bir krem tahriş olan yüzeye uygulanmalıdır.

Diş beyazlatmanın zararı veya yan etkileri var mıdır?

Cansız dişler (kanal tedavili) dışında beyazlatma yöntemleri dişler de az da olsa hassasiyete sebep olabilir. Bu diş hassasiyeti; havaya, çok sıcak-soğuk yiyecek ve içeceklere karşı olabilir. Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Diş hassasiyetinin genellikle 24-48 saat içerisinde geçmesi beklenir. Beklenmeyen bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka hekime başvurulmalıdır.

Dişlerimi beyazlatırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Beyazlatma süresince çay, kahve, şarap, kola gibi renkli sıvılar, tütün mamullerinden kesinlikle uzak durulması gerekir.Kullanılması durumunda işlem ters reaksiyon gösterir ve dişler renklenir.