• Müşteri Hizmetleri
    0216 301 22 00
  • Whatsapp İletişim
    0543 301 22 02

 Dişlerimiz ağız içersinde kemik ve yumuşak doku desteğiyle durmaktadır. Bu destek dokularda gelişen bakteriyel enfeksiyon sonucu periodontal hastalık (dişeti hastalığı olarak da bilinir) meydana gelmektedir. Buradaki bakteriyel enfeksiyonun gelişmesine neden olan diş yüzeyindeki plaktır. 
Sağlıklı dişeti açık pembe renkli, portakal kabuğu görünümlüdür ve dişi sıkıca sarar. Ağızda çürük olmasa bile, diş eti sağlığının kötü durumda olması ilerleyen dönemlerde dişin kaybına neden olabilir.
 
Dişeti hastalığı (gingivitis), ileri dişeti hastalığı (periodontitist) gibi dişeti problemlerinin tedavisini içermektedir. Dişeti hasatalıkları genellikle sinsi seyreden bir hastalıklardır. Dişetlerindeki kanama bu hastalıkların en önemli belirtisidir. Bu nedenle dişeti kanamaları önemsenmeli ve vakit kaybetmeden bu konuda uzman bir diş hekimine başvurulmalıdır
Günümüzde Dişeti hastalıklarının tedavisinde çeşitli cerrahi ve ultrasonic aletler kullanılmakta ve bu yeni aletler yardımı ile çok başarılı, ağrısız tedaviler yapılabilmektedir.


Dişeti Hastalıklarının Nedenleri
Genetik Faktörler; Sigara, Hormonal değişiklikler, Kötü Ağız Hijyeni, İlaç kullanımı, Diabet, Kötü Yapılmış Kron ve kopruler , Kötü Beslenme

Dişeti Hastalığının Belirtileri; Dişlerde kaşıntı ve rahatsızlık hissi, Dişeti cebinden iltihap gelmesi, Dişetlerinde çekilmeler, dişlerde sallanmalar, Diş ve dişeti kenarında siyah alanlar, Ağız kokusu ve ağızda kötü tat, Dişetlerinde yanma,kızarıklık,şişlik,Stres ve diş gıcırdatma

 
 Diş eti hastalıklarının ilk ve en önemli belirtisi dişeti kanamasıdır. Sağlıklı dişeti kanamaz.

Dişeti Hastalığında Uygunlanan Tedavi Yöntemleri 
 
Profesyonel Diştaşı Temizliği;
Diş ve dişeti kenarında oluşan diştaşları ve zararlı dokular uzaklaştırılır. Ağızda sürekli diştaşı meydana geliyorsa düzenli olarak (6 ayda bir) diştaşı temizliği yapılması gerekir.
 
 Küretaj (Kök Yüzeyi Düzleştirme); Diş taşları ve zararlı dokular diş eti cebini ve kök yüzeyini kaplamışsa uygulanır. Diş kök yüzeyindeki diştaşları ve zararlı dokular  küret veya lazerle uzaklaştırılır ve dişetinin kök yüzeyini sıkıca sarması sağlanır.
 
 Flap Operasyonu; Kök yüzeyindeki taşlar ve zararlı dokular küretajla yeterince uzaklaştırılamayacaksa o bölge cerrahi olarak açılır. Zararlı dokular ve gerekiyorsa dişetinin bir kısmı çıkartılır. Açılan bölgede kemik kaybı çok fazla ise işlem sırasında yapay kemik grefti veya hastadan alınan kemik dokuları konulabilir.